Uppgift 4 JACK

Jag har valt ett långt stycke som beskriver känslor och tankar bra. Eftersom den är lång, och att hela texten inte är det jag vill ha med, så är dom större orden dom jag vill ha med. Jag har alltså förstorat det viktigaste i texten enligt mig.

_______

”Det kanske är bäst att jag går nu? ” säger jag.
Mest för att jag inte kan andas längre. Men jag vill att Freja ska säga nej, vi reder ut det här nu och att jag får en chans att säga förlåt. Jag vill att Pernilla ska sucka och säga att allt var ju inte bara mitt fel och det som är gjort är gjort. Jag vill att Tor ska säga att han har glömt det mesta nu och det var inte så jävla farligt, inte egentligen. Istället sitter Freja alldeles tyst och Pernilla tittar på mig med rynkad panna. Jag går långsamt mot ytterdörren och måste leta efter min ena gympadoja i säkert fem minuter innan jag hittar den innanför skjutdörrarna i hallen. Tyst öppnar jag ytterdörren och stänger den ljudlöst efter mig. Utanför huset har världen vissnat.

_______

Det är mycket tankar. Jack har alltså mobbat en kille för några år sedan, som visade sig vara hans flickväns, Frejas, bror. Allt inom Jack är förstört när han upptäcker detta. Han visste antagligen inte att detta skulle någonsin hända. Jack ville inte vara ifrån Freja och han såg inte riktigt en väg ut från att kunna vara med Freja efter detta. Freja var nog chockad och besviken på Jack. Att hon blev kär i en kille som förstörde hennes bror liv i skolan. Detta stycke utspelar sig i Frejas kök på morgonen. Hennes mamma och Tor känner igen Jack och Jack känner igen dem. Freja förstår ingenting. Sedan förklarar hennes mamma och då vände allt. Jack vill kunna säga förlåt och lösa detta och gå vidare, men det är nog inte så lätt för Freja, vilket han förstår. Jag valde detta stycke då det var mycket känslor och tankar. En väldigt matt konversation som slutar med att alla blir chockade i rummet. Jack går iväg med en känsla att Freja aldrig kommer förlåta honom.

 

/Emilia #02emilia