Jag har då läst boken jack. Den handlar om två personer vid namn Freja och Jack. Den är skriven av Christina Lindström.

Boken ut spelar sig i centrala Göteborg. Om man ska förklara Jack så är han en kille med väldigt bra självförtroende och går typ all in i allt. Han har inte alltid haft det så lätt hans pappa lämnade han innan han föddes. Men när han gick på högstadiet så brukade han mobba folk. Men det har han slutat med eller han gör det inte medvetet iallafall.Han har även slutat att sno kläder från butiken  Men nu när han har börjat på gymnasiet så har han lämnat allt det där bakom sig och har blivit en bättre person. Men vissa i hans omgivning som tillexempel  hans mammas nya kille tycker att han är skrämmande eller som den där snygga tjejen Emelie tycker att han är lite mer opålitlig han och hon var typ tillsammans.

Jack bor i ett hyres hus med hans unga mamma  som en av hans kompisar är smått kär i och hans hund Rolf. Jack är lagkaptenen i hans innebandylag. Jack har fortfarande inte slipat ner hans vassa kanter sen de tidiga den då han har hållit på med allt skit som han har lämnat bakom sig. Men han vill fortfarande ha kvar hans vassa taggar eftersom att anfall är det bästa försvaret. Men jack har det fortfarande svårt eftersom att han typ aldrig snackar med sin pappa. Så han vet knappast var han bor eller vad han gör det enda han vet är att han har fått en ny son som Jack måste hjälpa till att ta hand om då och då.  men om man sak dra en slutsats så är Jack med i händelserna i Göteborg.

Men om  man ska beskriva Freja somJack blir kär i. Så är hon en tjej med en väldigt udda klädstil. Hon har även  en väldigt speciell personlighet.  Men Jacks kompisar tycker att det är väldigt konstigt att han gillar en sådan tjej med en väldigt stor näsa och gillar sälar. Freja i Jacks ögon så är hon en smart,rolig ,självständig och även oförutsägbar. Freja ser världen på ett helt annat sätt än vad Jack och hans polare gör. Om det är något Jack kommer ihåg från Freja så är det henne blonda hår och hennes klar blåa ögon. Det är första gången Jack är påhittigt kär så att det slår gnistror runt dem när de kysser varandra. Men allt det där tar slut när verkligheten kommer i kapp Jack.

Det jag tycker om den här boken är att den kunde vara lite trög och långtråkig ibland. Det tog liksom lång tid innan det hände något. Men jag tycker att boken i helhet var bra. Eftersom att den utspelar sig runt oss ungdomar. Jag tycker att författaren har uppfattat ögonblicken väldigt bra men biland tycker jag att hon kunde gå mer in på detalj.  Men jag tycker att boken passar för de läsare som är ute efter ung romans och hur samhället ser ut i ungdomarnas synvinkel. Jag rekomenderar boken till andra unga att läsa och skulle gärna läsa något annat av denna författare som handlar om liknade saker.